After update my dual band shows as a single band


#1

Please provide the following information:

Hardware:
[ x ] FlightBox Kit
[  ] FlightBox Assembled (FB1X)
[  ] Generic Stratux

FlightBox / Stratux version: (e.g. "v0.8r2" or "v1.0r1")

FlightBox / Stratux build: (e.g. "db130aab76")

Radio Configuration:
[ x ] Dual Band
[  ] Single Band - US / CA - 978 MHz UAT
[  ] Single Band - International - 1090-ES

GPS Configuration:
[  ] None - Using mobile device's GPS
[  ] Open Flight Solutions Remote GPS
[ x ] Internal GPS Module (VK-172)
[  ] Other:

USB Power Source:
[  ] USB Battery: (Make / Model Here)
[  ] Cigarette Lighter Adapter: (Make / Model Here)

USB Cable:
[ x ] 3' heavy gauge cable included with FlightBox
[  ] Other: (Make / Model / Description Here)

EFB Application name and version:Wing X pro

Please include a detailed description of your issue or question:unit has worked fine with the last update.
This update I used the App and updated my friends and seems to work.
when I updated mine with the App report says I have a single signal box. tried to update by the computer but shows the update is up to date. tried reboot and shutdown but no changes.


#2

Do you know for a fact that both 1090-ES and UAT were working? That usually indicates that you either have a bad radio module or that a radio module is lose. Try re-seating the radio modules and see if that makes a difference.

If not, let it run for while with the antennas in place and see if you ever see any 1090 messages. If so, it’s the UAT / 978 module that’s at fault. If you don’t - if the 1090 message count stays at 0 - chances are good that it’s the 1090 module that’s dead.


#3

I have the same behavior, when UAT is connected, the 1090 shows 0 traffic. If I disable UAT, the 1090 begins to show lot of traffics…